Sve obaveze prema državi neophodno izmirivati na vreme

Bez autora
May 14 2013

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić razgovarao je danas sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je prošle nedelje počela razgovore sa predstavnicima Srbije o tekućoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji i merama ekonomske i fiskalne politike.Tokom sastanka je konstatovano da se i Srbija suočava sa izazovima drugih ekonomija sveta - od nezaposlenosti do rastućih obaveza u rešavanju socijalnih problema i davanja. Zaključeno je da je neophodno da se sve obaveze prema državi, od poreza do doprinosa, izmiruju na vreme i bez izuzetka.

Sve obaveze prema državi neophodno izmirivati na vremePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić razgovarao je danas sa predstavnicima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je prošle nedelje počela razgovore sa predstavnicima Srbije o tekućoj finansijskoj i ekonomskoj situaciji i merama ekonomske i fiskalne politike.

Tokom sastanka je konstatovano da se i Srbija suočava sa izazovima drugih ekonomija sveta - od nezaposlenosti do rastućih obaveza u rešavanju socijalnih problema i davanja. Zaključeno je da je neophodno da se sve obaveze prema državi, od poreza do doprinosa, izmiruju na vreme i bez izuzetka.

Krkobabić je ukazao na to da je nemoguće ostvariti uštede preko sektora za socijalnu politiku jer se sve kategorije građana iz te oblasti nalaze na donjoj granici izdržljivosti.

On je šefu delegacije MMF-a Zuzani Murgasovoj preneo da će do kraja godine biti usvojene izmene Zakona o radu, a pre toga i Zakona o štrajku, čime će biti ostvaren proces unutrašnjeg usaglašavanja socijalnih partnera.

Razgovori sa predstavnicima MMF-a biće nastavljeni na nivou ekspertskih timova, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik